Contact | Suport | Imprint
Site-uri internationale
DeutschDeutschDeutschEnglishFranšaisSwedishPolskiMagyarРусский
  Logo


 

  Informatii generale

Va rugam sa respectati urmatoarele principii in timpul instalarii rigolelor:

Procedura de instalare a rigolelor depinde de tipul de trafic/ clasele de sarcini si suprafata adiacenta proiectata. Zonele de instalare sunt clasificate conform EN 1433 in clasele de sarcini de A15 la F900. Incepand cu clasa de sarcina C in sus toate gratarele trebuie instalate astfel incat sa nu pericliteze traficul. Baza (fundatia) rigolelor trebuie proiectata conform claselor de sarcina respective.

Incarcarile orizontale datorate traficului sau reactiilor termice ale suprafetei trebuie sa fie suportate cu ajutorul incastrarii in beton potrivite si cu ajutorul compensatorilor de dilatare de-a lungul tronsoanelor de rigole in special in zonele de beton adiacente. Compensatori de dilatare transversali tronsonului de rigole vor fi plasati intotdeauna la capetele rigolei.

Directia de instalare a rigolelor este intotdeauna in sens invers directiei de curgere si se incepe cu punctul de conectare/evacuare la sistemul de canalizare sau la caminul colector. Suprafetele adiacente tronsonului de rigole vor fi pozitionate cu 3-5 mm mai sus decat muchia de protectie/gratarul pentru a compensa asezari si compactari mai tarzii. Spalarea si deteriorarea suprafetei adiacente trebuie pevenite prin masuri adecvate.

In cazul in care forte orizontale extreme traverseaza tronsonul de rigole, de ex.: intersectii cu alea ferata, rampe sau autostrazi rigolele trebuie securizate cu un beton de drumuri aprobat.

Tip I
Rigola care nu necesita o fundatie si/sau incastrare pentru a suporta incarcari verticale si orizontale.
Tip M
Rigola HYDROTEC care necesita o fundatie si/sau incastrare pentru a suporta incarcarile verticale si orizontale.
Suprafete folosite numai de pietoni si biciclisti. Trotuare, zone pietonale si suprafete similare, zone parcare autoturisme si parcari supraetajate. Zone din apropierea trotuarelor si marginile laterale ale drumurilor. Zone de trafic stradal (deasemenea strazi pietonale), marginea drumului, zone parcare pentru toate tipurile de autovehicule, ex.: autostrazi. Zone unde exista incarcari cu greutate mare pe axe, ex.: porturi si docuri, centre logistice. Zone unde exista incarcari cu greutate foarte mare pe axe, ex.: piste aeroporturi.


Send to a friend